Šokoladinis tortas su aviečių musu/ Saldžios šypsenos

Būna tortų, kuriuos kartą kitą iškepi. Pasilepini gabalėliu ar kitu ir pamiršti.

Tačiau būna ir tokių tortų (tokių, kaip šis Šokoladinis tortas su aviečių musu), kuriuos kartą paragavus jau suki galvą, kada bus proga kepti antrą, trečią ir penkioliktą kartą. Sodrus šokoladinis biskvitas, lengvas, ligi dangaus pakeliantis, burnoje tirpstantis avietinis musas… Mmm… lengvų musinių tortų mėgėjams Šokoladinis tortas su aviečių musu – tobulas pasirinkimas ir išskirtinio grožio puošmena šventiniam stalui!

Šokoladinis tortas su aviečių musu/ Saldžios šypsenos

Šokoladinis tortas su aviečių musu

Idėja: Bake With Anna Olson

Biskvitui:

90g miltų
10g kukurūzų krakmolo
140g cukraus
30g karčiosios kakavos
1/2a.š kepimo miltelių
1/4a.š. druskos
60g sviesto
60ml stiprios karštos kavos
60ml pienos
1 kiaušinio
1a.š. vanilės ekstrakto

aviečių Musui:

400g aviečių
500ml 30% grietinėlės
1a.š. vanilės ekstraktos
7g želatinos
4 kiaušinių tryniai
1 didelis kiaušinis
140g cukraus
45g citrinos sulčių

Šokolado Glajui:

120g juodojo šokolado
115g sviesto
15g auksaspalvio sirupo

Uogų torto papuošimui

Šokoladinis tortas su aviečių musu/ Saldžios šypsenos

Biskvitui:
  1. Persijojame miltus, cukrų, kakavą, druską bei kepimo miltelius į didelį dubenį.
  2. Dedame sviestą supjaustytą kubeliais, ir elektriniu plaktuvu plakame, kol gausime smulkius trupinius ir nebebus atskirų sviesto gumulėlių.
  3.  Atskirame inde sumaišome karštą kavą, pieną, vanilės ekstraktą ir kiaušinį.
  4. Skystus produktus, nuolat plakant palengva supilame į miltų ir sviesto mišinį. Plakame, kol nebeliks sausų miltų gumulėlių.
  5. Paruoštą tešlą pilame į 23cm skersmens paruoštą torto formą (apačioje įtiestas sviestinis popierius, o skardos šonai ištepti sviestu ir pabarstyti kakavos milteliais).
  6. Biskvitą kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30min. arba kol patikrins mediniu pagaliuku jis liks sausas.
  7. Iškepusį biskvitą paliekame pilnai atvėsti.
Aviečių musui:
  1. Avietes sutriname iki tyrės ir perkošiame per sietelį, kad atskirtumėme sėklytes. Iš gautos masės atmatuojame 250ml, reikalingų kremui.
  2. Želatiną užpilame 60ml šalto vandens ir paliekame išbrinkti.
  3. Dideliame dubenyje sumaišome kiaušinių trynius, visą kiaušinį, cukrų bei citrinos sultis.
  4. Dubenį, nuolat plakant, kaitiname virš puodo su verdančiu vandeniu (vanduo neturi siekti dubens dugno). Plakame, kol kiaušinių masė padvigubėja.
  5. Į kiaušinių masę įmaišome ištirpintą (bet ne karštą) želatiną.
  6. Įmaišome paruoštą aviečių tyrę.
  7. Atskirame dubenyje išplakame grietinėlę ir ją, taip pat, įmaišome į kiaušinių masę.
  8. Paruoštą musą pilame ant atvėsusio biskvito. Torto paviršių išlyginame ir paliekame šaldytuve mažiausiai 6 valandoms, ar per naktį, sustingti.
Šokolado glajui:
  1. Šokoladą, sviestą ir auksaspalvį sirupą dedame į dubenį ir kaitiname garų vonelėje, kol gausime vientisą masę.
  2. Šokoladui ištirpus glajų paliekame kiek pravėsti iki kambario temperatūros.
  3. Sustingusį tortą atsargiai išimame iš torto formos ir perkeliame ant serviravimo lėkštės.
  4. Torto viršų atsargiai apipilame pravėsusiu glajumi, daliai jo leidžiame nubėgti šonuose. Puošiame šviežiomis uogomis.

Skanaus!

Šokoladinis tortas su aviečių musu/ Saldžios šypsenos