Kartais ateina tokie laikai, kai nespėji gyventi. Aplinkui vyksta tiek daug nuostabių, bei neįtikėtinų dalykų, ir dar daugiau norisi nuveikti, kai nelieka kito pasirinkimo, tik peržiūrėti savo mylimų užsiėmimų sąrašą ir kai kuriuos darbus su didžiausia viltimi palikti netolimai ateičiai.

O kartais, būna tokių kepinių, kuriais norisi pavaišinti kiekvieną pasaulyje gyvenantį žmogų. Na jei jau ne pavaišinti, tai bent jau receptu pasidalinti su visais skanumynų gardumynų mėgėjais.

Būtent toks šis Rabarbarų pyragas! Tirpstantis burnoje, su teisingu rabarbarų rūgštumu, jokiais būdais ne per saldus ir tiesiog alsuojantis vasara (kad ir kiek mažai, jos šiemet mums teko išvysti). Ir nors labai vėluodama dalinuosi šiuo receptu, tačiau tikrai tikiu, kad dar savo namų kertelėsi turite pasislėpę kelis rabarbarų stiebus, ar bent jau, kad šis receptas atsidurs „pavasarinių kepinių“ sąrašo viršūnėje. Patikėkit, Rabarbarų pyragas yra to vertas.

Rabarbarų pyragas

Idėja: Bake with Anna Olson

Ragavusių atsiliepimai: tyloje girdimas, toks mielas širdžiai artimųjų čepsėjimas

 

Pagrindui:

150g minkšto, kambario temperatūros sviesto
135g cukraus pudros
1 kiaušinio trynys
1 kietai išvirto kiaušinio trynys
1/2a.š. vanilės ekstrakto
210g miltų
1/4a.š. druskos

Įdarui:

200g šviečių rabarbarų stiebų (supjaustytų kubeliais)
100ml 35% grietinėlės
1 kiaušinis
1 kiaušinio trynys
50g cukraus
2v.š. miltų
2v.š. maltų migdolų
1a.š. vanilės ekstrakto

kremui:

250g maskarponės
150ml 35% grietinėlės
50g cukraus

cinamono, pyragui apibarstyti

Pyrago pagrindas:
  1. Sviestą išsukame kartu su cukraus pudra iki šviesios, purios masės
  2. Per sietelį pertriname virtą kiaušinio trynį, jį dedame į išsktą sviestą. Taip pat į dubenį dedame kiaušinio trynį ir vanilės ekstraktą. Viską išsukame iki vientisos masės.
  3. Įmaišome persijotus miltus ir druską. Gausime labai minkštą ir lipnią tešlą. Ją suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve 2val, kol tešla sustings.
  4. Tešlai sustingus ją iškošiojame iki 6mm storio ir ja išklojame 23cm skersmens pyrago formą.
  5. Suformuotą pyrago pagrindą dėl dedame į šaldytuvą 30min.
  6. Įkaitiname orkaitę iki 180°C. Paruoštą atšalusį pyrago pagrindo dugną subadome šakute. Kepame apie 20min.
  7. Iškepus leidžiame atvėsti pyrago formoje.
Pyrago įdaras:
  1.  Dubenyje smaišome grietinėlę, kiaušinį, kiaušinio trynį, vanilės ekstraktą, cukrų, miltus ir maltus migdolus iki vientisos masės.
  2. Supjaustytus rabarbarus išdėliojame ant atvėsusio pyrago pagrindo.
  3. Paruoštą kiaušininį įdarą pilame ant rabarbarų.
  4. Pyragą kepame apie 30min iki 180°C įkaitintoje orkaitėje.
  5. Iškepusį pyragą paliekame pilnai atvėsti.
Kremui:
  1. Maskarponę išsukame, kad ji kiek suminkštėtų.
  2. Pilame grietinėlę ir cukrų. Viską plakame, kol kremas bus standžios konsistensijos ir išlaikys norimą formą.
  3. Paruoštą kremą paskirstome po visą pyrago paviršių. Apibarstome cinamonu.

Skanaus!