Būna kartais taip nutinka, kad laiko mėgstamiems užsiėmimas, pavyzdžiui nerūpestingai suktis virtuvėje, gardžiai kvepiančioje karštu naminiu pyragu, ima ir paprasčiausiai nebelieka. Užpuola visokie darbai darbeliai, nesibaigiantys rūpesčiai, o didžiausia svajone tampa mintis prisėsti ir dieną praleisti nesijaudinant, kad kažko nespėjai nveikti ir šiukštu, nieko nepamiršai.

Taip bėgdama, vieną dieną nusprendžiau, kad jau geriau vieną vakarą užuot prisėdusi, iškepsiu keksiukų, kuriais sekančią dieną skanausime su naujais (nors ir laikinais) kolegomis. Grįžau namo tą dieną vėlai, o kol keksiukus suširuošiau kepti, jau ir visos parduotuvės užsidariusios buvo, ir tik tuomet suvokiau, kad trūksta keksiukams skirtų popierinių sijonėlių ir dar kelių būtinų produktų.  Nors ir nebeturėjau jokios galimybės iškepti taip svajotų keksiukų, tačiau noras KĄ NORS iškepti neišgaravo. Pasitelkusi draugą fantaziją į pagalbą ir dar kelias minutes pasikuisus virtuvinėse spintelėse kibau į darbą, o jo rezultatas – nepakartojama bananų duona. Būtent ši bananų duona buvo nuostabi! Sodraus skonio, drėgna, o svarbiasia, kiekvienas norėjo dar bent vieno jos gabalėlio. Ach… kaip kartais smagu, neturėti recepto ir improvizuoti!

Bananų duona

Idėja: virtuvės spintelių turinys

Ragavusių atsiliepimai: O galima dar gabalėlį? Ir dar receptą gal galima? Mmm…

 

Bananų duona:

240g ištirpinto sviesto
4 dideli ar 5 mažesni bananai
250g cukraus
4 kiaušiniai
100ml graikiško jogurto
360g miltų
3 a.š. kepimo miltelių
100g lazdyno riešutų
70g linų sėmenų

  1. Tešlai sukapojame lazdyno riešutus iki nedidelių gabalėlių.
  2. Bananus sutriname šakute, jei liks nelabai didelių gabalėlių bus tik dar skaniau.
  3. Kiaušinius dubenyje išplakame kartu su cukrumi iki purios, šviesiai gelsvos masės.
  4. Į kiaušinių masę supilame ištirpintą sviestą ir gerai išmaišome, kartu su jogurtu.
  5. Gavus vientisą masę į ją suverčiame sutrintus bananus ir dar pamaišome.
  6. Persijojame miltus, su kepimo milteliais. Atsargiai maišome kol neliks sausų miltų gumulėlių.
  7. Tešlą pabaigiame į ją įmaišydami kapotus lazdyno riešutus ir linų sėmenis.
  8. Paruošta  tešla pilame į didelę duonos kepimo skardą ir kepame iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 1val 20min. ar kol  patikrinus mediniu pagaliuku jis liks sausas.
  9. Duonai leidžiame atvėsti. Raikome ir skanaujame.

Kartą paragavus negali sustot.

Skanaus!